Divendres, 14 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La plataforma per una vegueria pròpia proposarà una nova moció als ajuntaments que ja s’ han manifes

En la trobada de l’Assemblea Territorial de l’Alt Penedès, celebrada la setmana passada, es va consensuar el text definitiu de la "Moció a favor de la creació de l’àmbit funcional de planificació territorial".

La moció es presentarà als Ajuntaments de l’Alt Penedès que han aprovat la moció a favor de crear una vegueria pròpia, perquè es pugui debatre dins dels propers plens que celebrin.

També s’ ha acordat traslladar aquest text i propostes a les Assemblees Territorials de l’Anoia, Baix Penedès i Garraf, amb les que es duen a terme trobades conjuntes de debat i treball

La moció aprovada insta el Govern de la Generalitat i el Parlament de Catalunya a crear un nou àmbit funcional de planificació territorial, dins la Revisió del Pla General Territorial, que contingui les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i aquells municipis de l’Anoia que voluntàriament i lliurement s’adhereixin a aquesta iniciativa. La moció també demana que el govern tingui en compte aquest nou àmbit als efectes dels plans parcials i sectorials que s’ estableixin i finalment, que traslladi aquest acord als quatre Consells Comarcals, als portaveus dels grups parlamentaris, a la Comissió de Política Territorial, al Conseller, al president del Parlament i al de la Generalitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: