Dilluns, 24 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La marxa de torxes organitzada per la comissió de l’11 de setembre torna a repetir l’èxit de convoca

Més de 600 persones es van trobar aquest dissabte a la nit a la plaça de la Vila per participar en la tercera marxa de torxes, un acte reivindicatiu que organitza la comissió

A la mateixa plaça es venien les torxes que després es van encendre per fer un recorregut pels carrers de Vilafranca. El recorregut començava a la Plaça de la Vila i continuava cap el Carrer de la Cort, Parellada, Rambla de Nostra Senyora, Santa Digna i Rambla de la Girada. La marxa anava acompanyada per timbalers que anaven marcant el pas. En arribar a la Girada, al peu del monument a Lluís Companys, tenia lloc la lectura del manifest que enguany ha estat realitzat per la mateixa Comissió 11 de setembre, i que era llegit per Joan Reig, membre dels Pets.El manifest no pretenia reivindicar situacions històriques passades, sinó que reclamava el treball de tothom per encaminar "el país".

Des de la comissió de l’11 de setembre, en acabar la marxa es mostraven molt satisfets per repetir l’èxit de convocatòria de l’any anterior i donaven la iniciativa com a plenament consolidada.Després de la lectura del manifest les colles castelleres aixecaven els seus pilars i alçaven les estelades mentre la colla de grallers Els Vernets tocaven els Segadors. Els grallers també van interpretar abans la Belenguera i la Moixiganga d’Algemesí.

A través d’un petit espectacle de pirotècnia de foc i llum a càrrec dels Tres Mosqueters es posava el punt i final a la marxa, que va acabar també amb alguns crits demanant la independència i lloant Terra Lliure.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: