Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ Institut del Cava no ha fet cap proposta de preu mínim per al vi, en la Taula de Blancs

Les expectatives dipositades en la reunió que dimecres al vespre va celebrar la Taula de Blancs, a Sant Sadurní, han quedat en res.

Després de més de tres hores, l’ Institut del Cava no va ser capaç de fer cap proposta de preu per al vi base, incomplint així el principi d’ acord subscrit amb els productors en la darrera reunió, el 24 d’ agost.

En el decurs de la negociació, els integrants de la Taula van arribar a reconèixer que els preus pagats als pagesos no donen per viure.

Des d’ Unió de Pagesos lamenten i denuncien aquest incompliment, afirmant que se senten molt decebuts.

Per el sindicat agrari, la declaració d’intencions de la indústria, que espera que donada la bona qualitat de la verema, els preus estiguin per sobre de les 600 pessetes/hectograu, ha quedat en una manca més de respecte cap al sector productor, que dilluns passat es va paralitzar de forma massiva en una reivindicació unànime per un preu mínim i just que posi fre a la desaparició del sector productor.

Segons el coordinador comarcal d` Unió de Pagesos, Josep Esteve, la reunió no va ser crispada i va mantenir un to cordial però els pagesos se senten com si els prenessin el pèl.

El sindicat recorda que s’ha mostrat sempre disposada a negociar el preu mínim, però ahir va tornar a quedar palesa l’evidència que la indústria, a través de l’Institut del Cava, no està disposada a acordar un preu mínim que garanteixi la viabilitat dels pagesos als quals compren el raïm i el vi.

Les futures actuacions i mobilitzacions de la Unió de Pagesos es decidiran en l’ assemblea que el sindicat ha convocat per diumenge, a Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: