Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ ajuntament vol crear una nova línia de bus que connecti l’ estació de tren amb l’ Hospital i impl

Aquestes mesures s’ han fet públiques aquest migdia, en la presentació dels actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible a Vilafranca.

El regidor de Medi Ambient, Patro Recober, ha explicat que properament començaran a adoptar algunes de les mesures que contempla l’ Estudi del Transport Urbà. La més destacada és la creació de la primera fase de carrils bici als barris del Centre, Poble Nou i Sant Julià. La idea és que a la gran majoria de carrers d’ aquesta zona, els vehicles i les bicicletes comparteixin la calçada i per tant, els cotxes no podran excedir els 30 quilòmetres per hora.

Una altra mesura és l’ ampliació i millora dels horaris de la línia 1 del bus urbà i la creació d’ una nova parada a la residència socio sanitària del Molí d’ en Rovira, així que entri en funcionament.

Recober també ha avançat la creació d’ una tercera línia de bus que connecti l’ Espirall amb l’ estació de RENFE.

Pel que fa a la Setmana de la Mobilitat Sostenible, a Vilafranca se celebrarà amb dues actuacions: una dirigida als alumnes dels instituts i l’ altra als clients dels comerços de la Vila.

El 22 de setembre, Dia sense cotxes, l’ ajuntament convida als alumnes dels instituts a anar a classe amb bicicleta i quan arribin als centres, tindran l’ esmorzar i un regal esperant-los. L’ altre actuació va dirigida als clients de les botigues que al comprar, rebran bitllets de bus gratuïts per utilitzar-los des de dilluns que ve i fins dissabte. En total, es regalaran 12 mil bitllets gràcies a la col·laboració de la Federació d’ Associacions de Comerciants de Vilafranca.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: