Diumenge, 26 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El voltor que des de dilluns es passejava per Vilafranca va ser capturat

Els agents forestals i de la Guàrdia Civil van localitzar l’animal a la terrassa d’un edifici de la Plaça Jaume I, el dimarts per la tarda.

Després de molta estona intentant agafar-lo, finalment, cap a dos quarts de tres de la tarda, el van poder capturar. Els agents ho van fer amb l’ajuda dels veïns de l’edifici i amb una xarxa ja que no podien fer servir dards sedants que podrien ferir l’animal.

El voltor, que es troba en perfecte estat, ha estat traslladat al Centre de Recuperació d’animals de la Generalitat a Torreferrussa. Segurament l’au es trobava desorientada, ja que portava des de dilluns a Vilafranca, primer al campanar de la Capella de Sant Joan i després a la Plaça Jaume I i per això se l’han emportat.

Els agents forestals desconeixen encara la procedència d`aquest exemplar que normalment viu en zones forestals. En principi s’apuntava que potser podria procedir d`algun nucli zoològic pròxim, però aquesta possibilitat es descarta perquè no hi ha hagut cap denuncia. Algunes fonts apunten que el voltor podria procedir de les zones forestals de Mallorca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: