Dijous, 30 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El trasllat de les màquines de l’ antiga fàbrica de pasta de la Teresita dóna el tret de sortida de

Tota la maquinària que servia per elaborar pasta encara continua a l’ edifici de Cal Quer, a la carretera de Sant Martí, on antigament hi havia la fàbrica de pastes de La Teresita.

Ahir per la tarda estava previst que comencés el trasllat i d’ aquesta manera, començarien oficialment les obres de reforma del Museu de Vilafranca.

Les antigues màquines es traslladaran a l’ edifici modernista de Cal Berger, que serà propietat municipal, i així que finalitzi l’ operació començarà l’ enderroc de l’ antiga fàbrica. Aquesta primera actuació sobre el conjunt d’ edificis que integraran el Museu va a càrrec de l’ ajuntament de Vilafranca.

El regidor d’ Urbanisme, Pep Colomé, ha explicat als nostres micròfons que l’ enderroc és imminent.

El projecte executiu de la primera fase de les obres del Museu, que consisteix en la remodelació del Palau Reial i de la Capella de Sant Pelegrí, estarà llest a finals d’ any. Això permetrà treure les obres a licitació i que comencin a principis del 2006.

De tota manera, ara ja comencen aquestes obres, a la carretera de Sant Martí, que van a càrrec de l’ ajuntament de Vilafranca i duraran uns 18 mesos.

Es tracta de l’ enderroc de la fàbrica de pastes La Teresita, que a través d’ una permuta destinarà la planta inferior al Museu i la superior a habitatges. Aquesta part del projecte va a càrrec dels serveis tècnics de l’ ajuntament, en coordinació amb l’ arquitecte Santiago Vives que està elaborant el projecte arquitectònic del nou Museu.

Més endavant, en una segona fase, s’ enderrocarà l’ edifici de Cal Pa i Figues, on hi ha l’ Auditori, i en una tercera fase es connectaran els edificis actuals amb el nou espai guanyat a la carretera de Sant Martí.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: