Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El proper dimarts s’organitza una visita guiada a l’església i claustre de Sant Francesc

La visita tindrà lloc el dia 4 d’octubre, amb motiu de la festa patronal de Sant Francesc d’Assís, i l’organitzen la Parròquia de Santa Maria i el Patronat Municipal de Comerç i Turisme

L’església de l’antic convent dels Franciscans és un sobri edifici gòtic de finals del segle XIII d’un gran valor arquitectònic, artístic i històric on descansen les restes de nobles il·lustres de Vilafranca. L’element més destacat del tot el conjunt monumental està representant pel magnífic retaule situat en una de les capelles laterals. El retaule de la Mare de Déu i Sant Jordi és una obra del segle XIV d’en Lluís Borrassà que mostra unes característiques pròpies de la pintura gòtica catalana i on s’hi representen escenes de la vida de la Mare de Déu i del cavaller Sant Jordi. Al claustre renaixentista de dues galeries es poden veure les pintures originals del segle XIV després de la recent restauració de l’Escola Taller Municipal "Habitatge i Patrimoni" sota la direcció i supervisió del Servei d’Arqueologia de la Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: