Dimarts, 25 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PP de Vilafranca demana un estudi per veure la viabilitat d’una planta descalcificadora per millo

Segons l’OMS els nivell recomenables serien de 5 a 10 graus hidromètrics de calç; mentre que a Vilafranca el nivell està en 45 graus.

El regidor del PP a Vilafranca, Josep Ramon, acompanyat del representant del partit a l’empresa municipal d’aigües de Vilafranca, José Maria Arroyo, han fet aquesta proposta, per tal que s’estudiïn els costos de construcció i manteniment d’aquesta infrastructura.

Els representants populars van explicar que no es tracta de que l’aigua de Vilafranca no tingui la qualitat i les condicions per ser consumida, però que el que caldria és treballar per millorar-ne el nivell. Segons l’OMS els nivell recomenables serien de 5 a 10 graus hidromètrics de calç; mentre que segons va explicar Arroyo, a Vilafranca el nivell està en 45 graus.

Des del PP es considera que aquesta planta permetria un estalvi energètic, ja que una aigua més dura necessita més energia per escalfar-se i s’estalviaria en manteniment ja que fa malbé les canonades i maquinària. Arroyo va explicar que és l’empresa municipal d’aigües la que hauria d’assumir aquesta obra, que segurament seria ben rebuda per la majoria de ciutadans que compren aigua als comerços per al consum de boca.

Els membres del PP han explicat que tot i que en una reunió que van fer al juliol amb el regidor Joan Pareta i amb el gerent de l’empresa, aquests argumentaven que el possible cost era excessiu; els càlculs apunten a que l’increment seria de prop de 60 cèntims per metre cúbic.

Des del PP s’apunta també que en aquests moments més del 50% de l’aigua que es consumeix a Vilafranca prové del Ter-llobregat, mentre que pràcticament els pous han quedat de reserva per a moments de sequera.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: