Dissabte, 27 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El monument a Lluís Companys va ser el centre dels actes de celebració a Vilafranca amb motiu de la

Les institucions i partits polítics van fer diumenge les seves ofrenes florals davant del monument al president Lluís Companys.

De bon matí una representació del consell comarcal de l’Alt Penedès va fer l’ofrena. Van dipositar un escut floral representants del PSC, CiU i ERC.

El president del consell, Ramon Xena, parlava de seguir lluitant per aconseguir la normalitat de Catalunya com a país. També apuntava que el futur nou estatut modificarà també el funcionament dels consells comarcals.

De fet el debat sobre el nou estatut va centrat la totalitat dels discursos que es representants polítics van fer ahir a Vilafranca.

A dos quarts d’11 del matí ERC feia la seva ofrena.

El president local, Enric Pagès, apuntava que per a esquerra l’estatut serà un pas més.

Pocs minuts més tard el PSC feia també la seva ofrena al monument a Lluís Companys. El diputat comarcal de la diputació Francesc Delacruz demanava responsabilitat de tots els partits.

D’altra banda l’associació de veins del Barri de la Girada també va fer la seva ofrena, que va estar acompanyada d’una actuació de la Coral Sol Ixent, del Pla del Penedès.

Finalment, a quarts d’una del migdia, va ser CiU qui va fer també el seu reconeixement al president Companys. El president local de Convergència, Aureli Ruíz, parlava també de l’estatut i demanava ambició a tots els polítics.D’altra banda el partit popular va organitzar, com ve sent costum en els darrers anys un dinar a l’Hotel Pere III per celebrar la diada.

El regidor vilafranquí, Josep Ramon, apuntava que els populars ja es troben còmodes amb l’actual estatut.

Així doncs a Vilafranca es va viure una diada nacional amb un bon ambient i la mirada dipositada en el nou estatut.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: