Dijous, 9 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El director de TV3, Francesc Escribano, recorda els seus vincles professionals amb Vilafranca, a la

El periodista del barri marítim, com ell mateix es va definir, va ser l’ encarregat de pronunciar la conferència institucional de la Diada Nacional de Catalunya a Vilafranca.

Com és costum, l’ acte tenia lloc la vigília, en aquest dissabte a la tarda, a l’ Ajuntament.

Nascut a Vilanova fa 47 anys, Francesc Escribano és director de TVC des del gener de l’ any passat.

El director de TV3 va començar la seva xerrada afirmant que no diria bona tarda Vilanova, com altres il·lustres conferenciants que han tingut aquest lapsus, sinó bona tarda Vilafranca.

El títol de la conferència d’ Escribano era "El model català de televisió pública i identitat nacional" i només començar ja va afirmar que admirava i estimava Vilafranca. El periodista vilanoví va recordar els seus inicis professionals a TV3, quan va proposar un 30 minuts dedicat a la Festa Major de Vilafranca que no va complir les expectatives, tal com reconeixia.

Escribano va fer una mirada al passat i al present de la Televisió de Catalunya, destacant el paper que ha jugat la llengua en aquests 22 anys.

Escribano va afirmar que ja no parlem de normalització lingüística, sinó d’ estendre l’ ús social del català i va destacar el paper jugat per les telenovel.les o pel Club Super 3.

El periodista vilanoví creu que TV3 ha aconseguit ser un referent social a Catalunya i que el seu èxit rau en haver creat el millor concepte de televisió pública.

Quant al futur, va dibuixar un escenari amb molts més canals, situació que comportarà un canvi en la manera de veure la televisió.

Segons Escribano, TV3 es prepara en aquesta nova etapa digital per evitar la fractura digital i per assegurar el futur del català en aquest nou escenari.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: