Dissabte, 27 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Regulador de la D.O. Penedès confirma que la verema serà entre un 25 i un 30% inferior re

La verema va començar el passat 22 d’ agost amb la varietat chardonnay, que es va començar a collir de forma generalitzada, i acabarà entre el 5 i el 10 d’ octubre.

Ara, just quan ens trobem a meitat de verema, el director de la DO Penedès, Josep Ribas, ja confirma que la producció serà entre un 25 i un 30% inferior al 2.004.

Pel que fa a les darreres tempestes, segons Ribas, no fan cap favor a les varietats que s’ estan collint, com el xarel·lo, però poden beneficiar les varietats tardanes. Tant el cabernet sauvignon com la parellada, que no es colliran fins d’ aquí a uns 15 dies, poden absorbir l’ aigua i engreixar-se, tot i que es dilueixi una mica el grau.

Quant al raïm collit, l’ estat sanitari és excel·lent i la maduració també és bona, segons Ribas.

Quan al grau de les varietats tardanes, la parellada està fent 9’5 i el cabernet uns 13 graus de mitjana, valors que encara podrien pujar si no plou.

Encara és prematur parlar dels vins del 2.005 però el director del Consell Regulador de la DO Penedès, Josep Ribas, afirma que els chardonnays que tot just han acabat de fermentar i els macabeus són bons. Dels chardonnays Ribas diu que ja desprenen aroma de poma verda.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: