Divendres, 23 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Veïns de l’urbanització La Fanga de Gelida estan fent patrulles nocturnes per evitar robatoris

Des de fa 10 dies els veïns de l’urbanització La Fanga de Gelida patrullen de nit per vigilar les seves cases.

Estan organitzats per parelles i en dos torns, d’una a tres de la matinada, i de tres a cinc, i ronden pels tres carrers de l’urbanització per evitar el que en el mes de juliol ha estat un autèntic mal de cap, la por a que un intrús entri a casa seva per robar.Diuen que des del 5 de juliol han patit diversos robatoris. En alguna ocasió els malfactors han entrat a les cases quan hi havia algú a dins dormint.Gustavo Baell apunta que fins i tot han entrat amb les alarmes sonant.Després de denunciar els robatoris a la policia i davant el que consideren una dotació insuficient de policia van decidir organitzar patrulles nocturnes i asseguren que des que ronden de nit no s’han produït més robatoris. Reconeixen que la policia ha augmentat la presència a la zona però consideren insuficient una patrulla de la guardia civil per tot Gelida i Sant Llorenç d’Hortons.

Per la seva part el regidor de governació, Miquel Carrillo, relativitza els incidents, apuntant que en tot el mes de juliol s’han denunciat a la policia tres robatoris, i demana tranquilitat a la població i assegura que s’ha reforçat la vigilància.En relació a les patrulles ciutadanes Carrillo assegura que l’ajuntament no en té constància oficial de la seva existència i que no les pot autoritzar perquè qualsevol mesura relativa a la seguretat ciutadana és responsabilitat de la policia. Els veïns han decidit lliurar una carta a l’alcalde de Gelida reclamant més dotació policial pel municipi i demà tenen prevista una reunió de veïns de La Fanga per tal de planificar la seva actuació d’ara en endavant.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: