Dijous, 29 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unió de Pagesos reclamarà amb tractorades uns ajuts justos per a tots els afectats per la sequera

El sindicat considera que els ajuts de la Generalitat son precipitats i injustos i insuficients

En un comunicat que Unió de Pagesos ha fet arribar a la nostra redacció comenten que davant la pressió de les mobilitzacions, el DOGC publica avui els ajuts aprovats pel departament d’Agricultura per pal·liar els danys provocats per la sequera. Aquesta ajuts, aprovats a corre-cuita, són insuficients i discriminatoris, tal i com ja van manifestar el més d’un miler de pagesos i ramaders que es van concentrar el passat 26 de juliol a Barcelona.

Unió de Pagesos considera inacceptables, per injustos, uns ajuts que no compensen, ni de lluny, les pèrdues registrades en el sector dels cereals, un dels més afectats per la sequera. A més, el sindicat considera que cap ajut està garantit fins que els afectats no el cobrin. Els pagesos i ramaders que avui pateixen els efectes de la sequera encara esperen cobrar l’ajut promès l’any passat per compensar l’increment del preu del gas-oil. Mentre a Catalunya el departament d’Agricultura responsabilitza del retard en el pagament el Govern central, altres comunitats autònomes, més sensibles amb els problemes del sector agrari, com ara Castella i Lleó, ja han fet efectiva l’ajuda pel gas-oil.

és aquesta situació, de greuge i de falta de mesures efectives per al sector agrari, la que provoca que Unió de Pagesos convoqui per a demà divendres 12 d’agost, tractorades a diferents punts de Catalunya per fer sentir el malestar i les demandes del sector agrari català.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: