Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unió de Joves Pagesos demana un any de carència en el pagament dels crèdits dels plans de millora i

Unió de Joves Pagesos demana al departament d’Agricultura que reclami al Govern central l’establiment d’un període de carència d’un any.

Unió de Joves Pagesos demana al departament d’Agricultura que reclami al Govern central l’establiment d’un període de carència d’un any en el pagament dels crèdits lligats als ajuts d’incorporació de joves a l’activitat agrària i als plans de millora de les explotacions, mesura que no contempla l’actual Reial Decret aprovat per a fer front a les pèrdues provocades per la sequera.

Els ajuts adreçats a fomentar la incorporació de joves a l’activitat agrària es concreten en préstecs bonificats que han de permetre que els joves puguin fer front a les inversions. El pagament, però, dels interessos i l’amortització de capital corresponents és fa difícil en un any com l’actual, on els balanços econòmics de moltes explotacions és negatiu a causa de la sequera.

és per aquest motiu que la Unió de Joves Pagesos demana al departament d’Agricultura que defensi a Madrid aquesta mesura que permetria capitalitzar de nou les explotacions agràries i facilitaria que els joves pagesos poguessin afrontar la propera campanya agrària amb més garantires de futur.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: