Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Quan tot just s’acaba de començar la verema, tot sembla apuntar que pot haver-hi un 30% menys de raï

De fet aquesta setmana son pocs els cellers i bodegues que ja han estat entrant raïm, però el chardonnay, el moscatell i el macabeu ja han començat a collir-se en alguns indrets.

Segons els primers apunts, encara molt prematurs, tot sembla indicar que la verema d’enguany podria ser inferior en quantitat respecte l’any passat, però de millor qualitat. Les xifres podrien rondar un 30% menys que el 2004, a nivell general, a causa de la sequera que ha afectat el Penedès. Tot i això, en algunes zones en que la humitat o les pluges han estat presents, es podria mantenir els nivells de l’any passat.

Pel que fa a l’estat sanitari, seria bo, facilitat precisament per aquest temps sec que ha estat fent, però evidentment caldrà estar pendents del temps que pugui fer aquests darrers dies en que la pluja podria malmetre aquestes previsions.

El gruix de la collita es prepara de cara a la propera setmana.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: