Diumenge, 21 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Maria Rosa Mestres afirma que a casa seva la Festa Major és sagrada i en el seu pregó, intentarà tra

Nascuda a la Granada fa 56 anys, la família de la pregonera d’ aquest any es va traslladar a Vilafranca quan només tenia un any.

La Maria Rosa Mestres és biòloga i des del 1986 exerceix com a professora de Ciències Naturals a l’ Institut Eugeni d’ Ors. L’ any 1982 va ser administradora i és aficionada al cant coral: actualment canta a la coral de l’ Eugeni d’ Ors i a la coral Ginesta de la Granada. També canta als Goigs i considera que, al menys des de dins, amb la nova partitura són molt més brillants.

Quan els Administradors li van proposar ser pregonera diu que es va quedar paradíssima, perquè no és una persona rellevant, sinó que es considera una persona del poble. De tota manera, finalment va decidir "agafar el toro per les banyes i "fer el seu pregó".

Tot i aquestes reticències, Mestres ha viscut la festa des de petita, quan vivia al carrer Santa Maria, i diu que a casa seva "la Festa Major és una cosa sagrada". Mestres ha transmès la passió als seus tres fills, dos dels quals encara ballen. Un punt d’ inflexió li va arribar el 1982 quan va ser administradors i des de llavors la veu diferent.

De tota manera, té clar que administrar i pregonar són coses diferents .

Així que va acceptar ser pregonera, va començar a posar per escrit algunes idees que tenia i al llarg de mesos, va anar escrivint fragments inconnexos fins que va acabar donant cos al text.

Segons ha explicat Mestres a Ràdio Vilafranca, el seu pregó és com ella, planer, senzill i a més, intentarà que tingui missatge.

L’ objectiu és que arribi a tothom, no només a quatre persones.

El pregó ha estat "cuinat a casa" i tots la família l’ ha ajudada, inclosos els seus fills, el Jordi i el Dani Janer, col·laboradors de Ràdio Vilafranca, que li han donat consells per millorar la lectura.

El pregó dura uns 30 minuts i tindrà una posta en escena clàssica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: