Dimecres, 17 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les exportacions catalanes de vi han superat els 80 milions de litres, en els primers cinc mesos de

Durant els cinc primers mesos de 2005, les exportacions catalanes de vi han superat els 80 milions de litres, per un valor de 147 milions d’euros, a un preu mig de 1,86 euros

Aquestes dades les ha donat a conèixer la patronal Uvipe, en funció de l’estudi elaborat per la federació Espanyola del Vi, amb xifres de la Direcció General d’Aduanes amb dades, tant en volum com en valor i preus mitjos, corresponents al mes d’abril de 2005, a l’acumulat gener-maig 2005 i a d’interanual que agafa els 12 mesos compresos entre maig 2004 i abril 2005.

Pel que fa a Catalunya i respecte al mateix període de l’any passat, s’ha produït un augment del 3,7% en volum i un augment en valor del 7%. Per tipus de producte, es registre un augment de les exportacions catalanes de vi amb Denominació d’Origen, tant en volum , de l’11% fins als 16 milions de litres i en valor , pujant un 8% fins als 45 milions d’euros facturats.També evolucionen de forma positiva els escumosos i caves, creixent un 9% en volum, fins als 27 milions de litres i un 6% en valor fins als 77 milions d’euros facturats.

Els vins de taula envasats també augmenten, un 8% en volum i el 27% en valor.

A l’igual que succeeix a la resta d’Espanya, el vi de taula a doll sofreix pèrdues de l’ 11% en volum i del 20% en valor.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: