Dijous, 22 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament i el Parc de Bombers Voluntaris de Gelida compten amb un nou camió de bombers equipat p

El model del camió és Mercedes Benz, les sigles de Bomba Rural Pesada, amb el distintiu "Sierra 227" amb capacitat de 3.000 litres i està totalment equipat.

Exactament, disposa d’un equipament mixt i urbà, cosa que permet sufocar tot tipus d’incendis, ja sigui forestal, a una vivenda o a una indústria. També hi té incorporat una motobomba per a pal·liar una situació d’inundació. Té encara no un any d’existència, i es tracta d’un camió que ha cedit el Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis de la Generalitat de Catalunya. A l’acte de presentació pública hi va ser present el Cap de la Regió Metropolitana Sud dels Bombers de la Generalitat, Bienvenido Aguado, que destacava la voluntat del Departament d’Interior d’invertir i renovar la flota de camions dels Bombers de la Generalitat.L’any passat es van canviar una cinquantena de vehicles i aquest any ja se n’han renovat 102 a tot Catalunya. A l’Alt Penedès, entrarà un nou vehicle, una bomba cisterna amb escuma, probablement al novembre. També es preveu canviar una escala al parc de bombers de Vilafranca. Tot plegat conforma un pla de renovació important.

Per a la comarca s’ha engegat un dispositiu amb molt bona coordinació, segons Interior, amb tots els agents forestals. L’estratègia d’aquest estiu és tenir la informació el més aviat possible per intervenir-hi i sufocar possibles incendis ràpidament. De moment, no s’han hagut de lamentar grans sinistres forestals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: