Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Comissió de la Verema de Vilafranca calcula que farà entre 100 i 200 contractacions

Els serveis que ofereix la Comissió de la Verema s’ han avançat i en comptes de començar el dia 1 de setembre, van obrir portes dimecres.

El servei més visible és el punt d’ informació als baixos de l’ Ateneu Municipal, que fan la primera atenció al veremador.

A més, Unió de Pagesos gestiona des del mateix Ateneu la oficina de contractació, els Serveis Socials de l’ ajuntament de Vilafranca es fan càrrec de les demandes assistencials dels treballadors. També hi ha un servei de mediació intercultural i a més, el servei d’ alberg en espera només per aquells veremadors que tenen contracte, però arriben a Vilafranca uns dies abans de començar.

Aquest any, les organitzacions agràries ja han avisat que les contractacions de temporers es reduiran notablement perquè es necessita menys mà d’ obra. En aquest sentit, el Cap del Servei de Foment de l’ Ocupació, Fernando de León, afirma que calculen fer entre 100 i 200 contractes.

De León explica que no hi ha un perfil homogeni de temporer, que tant són magrebins com espanyols provinents d’ altres collites.

Aquesta setmana coincidint amb l’ inici de la verema han començat a arribar els primers temporers.

Dimecres, quan obria portes el punt d’ informació, ja hi havia temporers esperant-se però esperen el gruix de treballadors per a al setmana vinent.

Els diferents serveis que presta la Comissió de la Verema de Vilafranca funcionaran fins el 23 de setembre. La majoria es troben a l’ edifici de l’ Ateneu, a la plaça Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: