Dimarts, 25 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es manté la caiguda en les exportacions de vins de taula a doll i l’augment dels Vins de la Terra i

Durant els primers cinc mesos de l’any s’han exportat un total de 561 milions de litres de vi produït a l’Estat Espanyol, un -3,8% menys que durant el mateix període de l’any anterior,

Les vendes s’han fet a un preu mig de 1,02 euros per litre , el que representa un augment del + 4,6%.

Les dades les ha facilitat la Federació Espanyola del Vi, que les ha extret de la Direcció General d’Aduanes. S’han produït pèrdues en volum que s’expliquen per la caiguda registrada en les exportacions de vi de taula a doll, que han caigut un 13’4%, amb un total de 280 milions de litres de venuts. Això suposa que s’han exportat 43 milions de litres menys de vi a doll que en el mateix periode del 2004. La caiguda de vendes no s’ha aconseguit compensar amb la bona marxa dels vins de taula embotellats, que han augmentat les exportacions un 16’4%, dels vins amb denominació d’origen, que han augmentat les vendes a l’estranger en un 5’3% i dels caves, amb un increment del 3%. En relació al valor de les vendes es produeix un lleuger increment del 0’6% gràcies a l’augment de les exportacions dels vins amb major valor afegit, i pujar amb això el preu mig de les exportacions un 4’6%, fins arribar de mitjana a l’1’02 euros per litre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: