Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els participants i assistents al Ball de Foc dels Diables han de seguir una sèrie de consells per g

En primer lloc, es demana que es retirin els vehicles dels carrers per on passarà el ball de foc, tancar portes, finestres i balcons i protegir les obertures per impedir que entrin coets i guspires, que podrien causar un incendi. També es recomana plegar els tendals per prevenir que es puguin encendre i no llençar [...]

En primer lloc, es demana que es retirin els vehicles dels carrers per on passarà el ball de foc, tancar portes, finestres i balcons i protegir les obertures per impedir que entrin coets i guspires, que podrien causar un incendi. També es recomana plegar els tendals per prevenir que es puguin encendre i no llençar aigua als participants per evitar que la pólvora es mulli i exploti, o que surti en direcció inesperada en lloc de cremar-se.

Als que segueixen el ball de foc, se’ ls demana explícitament que s’ informin bé dels llocs per on passarà i que segueixin les recomanacions dels organitzadors i de la Policia Local.

Recordem que la roba més idònia per participar en un ball de foc és la de cotó, amb mànigues i pantalons llargs, un barret de roba i unes sabates esportives de pell que agafin fort els peus.

Si per qualsevol circumstància s`encén la roba que portem, convé no córrer, tirar-se a terra i rodolar. Una altra recomanació passa per esperar la comitiva del ball de foc en carrers amples i evitar les aglomeracions i els taps de gent.

En cas de necessitat, es recomana acudir als serveis de la Creu Roja: una ambulància estarà instal·lada al carrer de la Indústria i l`altra anirà tancant el ball de foc fins a la plaça de Jaume I.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: