Diumenge, 14 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els diables de Vilafranca estrenaran nou vestuari per els personatges del ball de foc que acompanyen

Els responsables del ball foc dels diables de Vilafranca van mostrar ahir aquests nous vestits, que en concret seran els que portaran els Gnokis, els personatges que acompanyen l’alquimista Silé, i que han

En nom de la colla, Jordi Bustos comentava que enguany no hi haurà colla convidada, ja que era un element que acabava quedant despenjat de la festa, ja que la gent no els seguia; i que a més s’ha incorporat l’associació cultural "Els 3 mosqueters", que serà l’encarregada de fer el disseny de l’encesa de la basílica de Santa Maria.

Una altra de les novetats és que s’ha volgut potenciar les zones de foc com son la plaça Anselm Clavé, la plaça de la Vila i la Basílica de Santa Maria. Per tot plegat, com explicava Bustos, el pressupost d’enguany puja a 11800€, dels quals els administradors n’aporten 9000 i la resta van a càrrec de la colla. Els diables continuen demanant que la despesa d’aquest espectacle el cobrissin els administradors.

El ball de foc s’inicia a les 10 del vespre de l’1 de setembre a la plaça Anselm Clavé, amb l’obertura de la porta de Xaus. Allà es podran veure ja aquests nous personatges, els Gnokis, que com explicaven els diables donaran més color i intensitat a l’inici de l’espectacle.

Els diables han presentat també una nova edició del concurs fotogràfic Balldefoto, que recollirà fotografies realitzades durant el ball de foc d’enguany. Les fotografies es poden presentar a partir del 12 de setembre i abans del 3 d’octubre a l’Escorxador. El premi és una estada en un allotjament rural.

Altres novetats seran un carro nou per a la pólvora, que s’estrenarà el dia 29, i la nova forca que portarà la diablesa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: