Dijous, 29 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els administradors confirmen que la processó del dia 30 s’escursarà per el carrer Sant Joan i no pas

Els cinc responsables de la Festa Major van presentar algunes de les novetats que estan ultimant per a les més típica.

Entre el més destacat hi havia diversos temes relacionats amb la seguretat i el desenvolupament de la Festa Major. Jordi Catasús per exemple va ser l’encarregat de confirmar que finalment la processó del dia 30 d’agost s’escurçarà i no passarà per la Rambla. Baixarà pel carrer de La Palma , però a l’alçada del carrer Sant Joan, girarà cap a la dreta i anirà directe cap a l’Ajuntament i Santa Maria.Aquesta decisió dels administradors s’ha pres amb l’objectiu de millorar la imatge de la processó i s’ha dut a terme previ a diverses consultes amb ex-administradors, responsables municipals i persones vinculades a la festa. El canvi es va comunicar a tots els balls la setmana passada en la reunió anual per signar els contractes i no va suscitar cap comentari en la reunió, tot i que a la sortida alguns membres de balls van considerar que suposa trencar amb una tradició molt arrelada. Els administradors recorden que en els 300 anys de festa, la processó no ha tingut sempre el mateix recorregut i també saben que tots els canvis poden comportar en el moment de produir-se algun rebuig.D’altra banda, els responsables de la més típica van avançar també l’obra de teatre que es podrà veure el dia 31 a la mitjanit al Casal, i que serà "Ets aquí", amb Clara Segura i Marc Martínez.

També van comentar que enguany l’estampa, que es obra de Guillem Noya, serà presentada públicament en un acte el dia 17 a 2/4 de 8 del vespre al pati gòtic del Museu. L’acte es completarà amb una disertació a càrrec de Ramon Nadal sobre el paper de l’estampa; i amb la venda a favor de la Festa Major d’una edició limitada de litografies que signarà el mateix autor.

Un altra dels actes que van ser presentats ahir és la representació de la Flauta Màgica, que es farà el dia 29 d’agost a la mitjanit a Cal Bolet. Es una obra de petit format i apte per a tots els públics.

Finalment els administradors van explicar que el sorteig de l’actuació de les colles castelleres el dia 30 es farà dimarts, i que a l’igual que l’any passat les 4 colles entren en el sorteig; i que en la capta dels dies 18 i 19 es comptarà amb la participació d’una tartana per tal de mantenir, ni que sigui de forma simbòlica, aquesta tradició.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: