Dijous, 22 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El tribunal Superior de Justícia de Catalunya falla que els barris de Mas Morer i l’Empalme pertanye

Ahir a la tarda l’alcalde de Puigdàlber, Manel Carrera, donava a conèixer aquesta sentència del tribunal Superior de Catalunya que donava validesa al decret de la Generalitat de l’any 2002

Aquest donava llum verda a la segregació dels barris de Mas Morer i l’Empalme del municipi del Pla per passar a formar part de Puigdàlber. D’aquesta manera es podria acabar una disputa entre els dos municipis que a nivell legal es va iniciar l’agost de 1991 quan l’ajuntament de Puigdàlber va iniciar un expedient per reclamar aquests dos barris. Des de les hores, els diferents passos que s’han seguit han anat sempre en el sentit de reconèixer la demanda de l’ajuntament que encapçala Carrera, que des de 1975 i en virtut d’un acord entre Puigdàlber i el Pla ja donava tots els serveis a Mas Morer i l’Empalme, sense rebre les contraprestacions econòmiques de l’Ajuntament del Pla que s’havien acordat.

Ara Carrera es mostrava satisfet amb la resolució, i donava d’alguna manera la qüestió per finalitzada.

De fet la resolució del tribunal superior de justícia de Catalunya desestima tots els punts que defensava els contenciós administratiu que l’ajuntament del Pla havia presentat contra l’acord de la generalitat, tant pel que fa a nivell legal, administratiu i polític.

La qüestió legal ha quedat desestimada ja que queda clar que no es tracta de la formació de cap nou municipi. L’administrativa, en que des del Pla s’argumentava que Puigdàlber no tenia capacitat per donar serveis als nous veïns, també ha estat desestimada ja que des de l’any 1975 que aquests veïns reben els serveis de l’Ajuntament de Puigdàlber; i finalment la consideració política tampoc s’ha contemplat, una acusació de desviació de poder per part de la Generalitat, ja que la competència sobre ordenació territorial és del govern català.

Carrera va explicar que calia tenir en compte que el clavegueram, la pavimentació i l’enllumenat d’aquests dos barris ja van anar a càrrec de l’Ajuntament de Puigdàlber. Per aquest motiu, i per els serveis que ha estat prestant en aquests anys i que no ha cobrat, l’Ajuntament de Puigdàlber demanarà al del Pla que els faci el pagament corresponent, que segons Carrera podria acostar-se als 300.000 €.

Amb l’agregació definitiva d’aquests dos barris, la població de Puigdàlber arribarà a prop de 500 habitants, la seva superfície augmentarà en 6’8 hectàrees i el pressupost ordinari de l’ajuntament augmentarà en un 15%, amb el cobrament dels impostos corresponents d’aquests nous veïns.

Des de l’Ajuntament de Puigdàlber es considera que els veïns afectats per aquest canvi no patiran cap perjudici, tot el contrari ja que per fi formaran part del municipi que els dona els serveis.

Contra aquesta sentència del tribunal superior de justícia de Catalunya, l’ajuntament del Pla pot presentar un recurs de cassació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: