Diumenge, 21 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El firat obrirà portes enguany el 23 d’agost, i finalitzarà el 2 de setembre amb la subhasta del per

A les instal·lacions de Caves Nadal es va fer la presentació d'una nova edició del Firart, que del 23 d'agost al 2 de setembre mostrarà l'obra de 66 artistes d'arreu, al mateix temps que servirà per recollir fons per la Festa Major. Els cinc administradors, juntament amb els impulsors del Firart, van presentar algunes de [...]

A les instal·lacions de Caves Nadal es va fer la presentació d’una nova edició del Firart, que del 23 d’agost al 2 de setembre mostrarà l’obra de 66 artistes d’arreu, al mateix temps que servirà per recollir fons per la Festa Major. Els cinc administradors, juntament amb els impulsors del Firart, van presentar algunes de les novetats i característiques d’aquesta activitat, que ja ha arribat a les 18 edicions i que ha servit de plataforma per a múltiples artistes tant de Vilafranca com de fora.

Ramon Nadal, un dels promotors d’aquesta iniciativa artística comentava que enguany hi participen 66 artistes, que mostren 30 obres cadascun.

De fet, una de les peculiaritats d’enguany és precisament que el Firat s’inaugurarà entre setmana, el dimarts 23 d’agost, ja que per dates els caps de setmana del 20-21 d’agost eren molt llunyà; i el del 27-28 massa sobre la Festa Major.

La cloenda es fa sempre el darrer dia de la més típica, i amb la presència d’algun personatge que condueixi i animi la subhasta que es fa a benefici de la Festa Major.

En aquesta edició s’ha buscat la presència del polèmic periodista i articulista de l’Avui Salvador Sostres. L’administrador Ramon Zaballa comentava que esperaven que pogués atreure força gent i els engresqués a participar-hi.

Una altra de les característiques de l’edició d’enguany del Firart és que no hi haurà premi al jove creador. Com explicava Nadal, el fet que després de les dues darreres convocatòries haguessin comprovat que s’hi presentaven pocs joves creadors, els ha portat a replantejar-se la periodicitat d’aquest guardó

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: