Diumenge, 21 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Director de l’INCAVI, Joan Aguado, demana més control que mai als Consells Reguladors

Aguado ha adreçat a tots els Presidents de les Denominacions d’Origen vinícoles catalanes una carta en la qual demana que de cara a aquesta verema es vetlli més que mai l’aplicació dels Reglaments

Aguado considera que ens trobem en un moment complex i contradictori. Per una banda, Catalunya mai no havia tingut vins de tanta qualitat i reconeguts a nivell internacional; i per l’altra, en l’actual conjuntura és una realitat que una part dels preus del raïm se situa per sota del que fóra desitjable. Aquesta és una situació anòmala i cal prendre mesures per combatre-la, com ho apunta el Pla Sectorial Vitivinícola de Catalunya, que s’ha presentat recentment, amb l’objectiu d’aconseguir l’equilibri entre l’oferta i la demanda i que els nostres productes siguin competitius al mercat, sobre la base d’una clara i decidida aposta per la QUALITAT com a element imprescindible de cara al futur. En la carta del Director, es fa referència al fet que davant l’inici de la verema cal també prendre les mesures més adients i per això, des de l’INCAVI, s’ha posat en marxa un seguit d’iniciatives com el control del transport dels productes vínics per les vies de comunicació conjuntament amb els Mossos d’Esquadra; habilitar una vintena més de veedors per fer el control de la verema; l’homologació dels aparells per a la medició del grau alcohòlic perquè les DO’s exigeixin el compliment dels seus Reglaments; a més de l’estudi de costos per poder facilitar l’aplicació del conveni-tipus homologat pel MAPA en les transaccions de vi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: