Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Conseller Siurana anuncia que el proper mes de setembre ja es disposarà del Registre de la Vinya

El conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Antoni Siurana, va reiterat divendres passat, en declaracions al programa El Matí de Catalunya Ràdio, que l'actual govern català ha complert tot el que es va pactar amb el sector vitivinícola i ha anunciat que el proper mes de setembre ja es disposarà del Registre de la Vinya, "una [...]

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Antoni Siurana, va reiterat divendres passat, en declaracions al programa El Matí de Catalunya Ràdio, que l’actual govern català ha complert tot el que es va pactar amb el sector vitivinícola i ha anunciat que el proper mes de setembre ja es disposarà del Registre de la Vinya, "una reivindicació de fa molts anys i que segons Siurana el sector sap que es troba en la recta final.

En aquesta verema, l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) ha articulat un ampli dispositiu per millorar el desenvolupament de la campanya. Així, s’ha previst el control del transport dels productes vínics per les vies de circulació conjuntament amb els Mossos d’Esquadra evitant així la possibilitat de qualsevol frau, s’ha duplicat el nombre d’efectius d’inspecció, s’ha efectuat l’homologació dels aparells per a la medició del grau alcohòlic, entre tot un seguit d’accions, algunes de les quals han estat demanades també per les mateixes organitzacions de sindicats pagesos i altres membres del sector.

El conseller ha recordat que "el sector sap que la Conselleria ha dit per activa i per passiva que es denunciï qualsevol sospita" d’irregularitat, col·laborant així entre tots a l bona marxa de la campanya. Es tracta d’aconseguir que "la qualitat sigui l’element que lligui el productor i l’elaborador, que qui fa un bon raïm tingui un bon preu". En aquest sentit, Siurana ha afegit que dins el context de la Unió Europea és impossible que un govern garanteixi un preu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: