Dilluns, 27 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès recolza la declaració d’Unió de Pagesos sobre el sector vitivin

La Comissió de Govern del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, en la seva sessió ordinària del 26 de juliol, va aprovar una moció que recull la declaració d’Unió de Pagesos sobre la crisi

La moció exposa que el preu del raïm ha baixat en un 50-60% des de 1999, amb la qual cosa es paga per sota del preu de cost. Aquesta davallada progressiva posa en perill la continuïtat del conreu de la vinya a moltes comarques de Catalunya i comporta un perjudici econòmic, social, cultural i paisatgístic per a tota la ciutadania.Com que no hi ha dades fiables sobre la producció de raïm, no es pot determinar si hi ha excedents, ni es poden confirmar els arguments globalitzadors esgrimits per les grans agroindústries per justificar la retallada dels preus de compra.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: