Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Centre de Normalització Lingüística Alt Penedès-Garraf ha obert la matricula dels cursos de catal

Del 7 al 22 de setembre, el Servei de Català de Vilafranca ofereix un curs inicial de català adreçat a persones que fa poc temps que viuen a Catalunya i que no entenen

Es tracta d’un curs intensiu i gratuït, en horari de matí, de dilluns a dijous. La inscripció es pot fer el dia 5 de setembre, de 10 a dues del migdia.

Pel que fa als cursos generals, les persones que abans no hagin seguit cap curs han de passar una prova de col·locació per conèixer el nivell de català que tenen. Aquestes proves es duran a terme la setmana després de Festa Major i el 19 i 20 de setembre, en segon torn.

Segons una de les professores, la Conxita Capdevila, aquestes proves no requereixen preparació i són de gran ajuda, tant per als alumnes com per als professors.

Per fer una prova de col·locació ja es pot demanar dia i hora passant pel Servei de Català, que està al Consell Comarcal, o trucant al tel. 93 890 00 00 pel matí.

Un cop conegut el curs recomanat, a partir del 14 de setembre ja es podrà formalitzar la matrícula.

Els alumnes que hagin assistit a un curs durant els dos últims anys no han de fer la prova de col·locació i es poden matricular a partir del dia 12 de setembre, al Servei de Català.

Els cursos començaran els dies 3 i 4 d’octubre.

Els cursos de català per a adults es divideixen en diferents nivells. D`una banda, hi ha uns grups destinats específicament a persones que no parlen el català i els grups per a persones que parlen català i organitzats en nivells diferents, des de l’intermedi fins al nivell de suficiència. Els cursos que imparteix el Consorci per a la Normalització Lingüística estan homologats amb les titulacions que expedeix la Secretaria General de Política Lingüística. Així doncs, la prova final dels cursos B3, E3, I3 o S3 permet d’obtenir un títol oficial.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: