Dissabte, 27 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest setembre començaran les obres de reforma del Museu del Vi amb l’ enderroc de l’ antiga fàbric

El projecte executiu de la primera fase de les obres de remodelació del Museu, que consisteix en la remodelació del Palau Reial i de la Capella de Sant Pelegrí, estarà llest a finals

Això permetrà treure les obres a licitació i que comencin a principis del 2006. De tota manera, abans ja començaran unes obres relacionades amb el Museu que van a càrrec de l’ ajuntament de Vilafranca. Es tracta de l’ enderroc de la fàbrica de pastes La Teresita, que a través d’ una permuta destinarà la planta inferior al Museu i la superior a habitatges. Aquesta part del projecte va a càrrec dels serveis tècnics de l’ ajuntament, en coordinació amb l’ arquitecte Santiago Vives que està elaborant el projecte arquitectònic del nou Museu.

Més endavant, en una segona fase, s’ enderrocarà l’ edifici de Cal Pà i Figues, on hi ha l’ Auditori, i en una tercera fase es connectaran els edificis actuals amb el nou espai guanyat a la carretera de Sant Martí.

El president del Museu, Pep Soler, ha explicat que tan sols la primera fase del projecte arquitectònic té assegurat el finançament, per les altres dues, caldrà buscar complicitats.

Prèviament, a l’ inici de les obres es buidarà el Museu i a l’ edifici de Cal Pà i Figues s’ instal.larà una exposició temporal que ja anunciarà els continguts de la futura exposició permanent.

Amb la voluntat d’ explicar a Vilafranca, a la comarca i als visitants que vinguin per Festa Major aquesta transformació que convertirà el Museu en un referent, han encarregat un curtmetratge al vilafranquí Pep Puig. El DVD serà l’ eix central de l’ exposició "Un Museu per a tothom" que obrirà portes el 27 d’ agost.

El curt consta d’ una primera part introductòria sobre el moment actual del Penedès i el Museu, així com el seu posicionament, i continua amb diferents seqüències.

La projecció del curt comptarà amb un muntatge minimalista que està preparant el dissenyador Martí Farré. El film es podrà veure a la Capella de Sant Pelegrí fins el 25 de setembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: