Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest any s` ha parat especial atenció a les mesures de seguretat previstes en els actes on el foc

L`Ajuntament de Vilafranca, d’acord amb els Administradors de la Festa Major 2005 i els representants dels cossos d`emergències, ha pres un seguit de determinacions sobre alguns actes de la propera Festa Major.

Com ja es ve fent en els darrers anys, avui durant la Tronada es prohibirà l`accés als laterals de la rambla de Sant Francesc, ja que tota l`amplada de la rambla de façana a façana tindrà consideració de zona de seguretat. D`aquesta manera, el públic s`haurà de situar obligatòriament a la banda de dalt, a l`espai de l`antiga N-340, entre la plaça del Penedès i la rambla, o per l`altra extrem de la rambla en una zona compresa entre la Font dels Alls i l`inici de la Tronada.

Pel que fa a l`accés als laterals de la rambla tant a la banda del Casino com a la banda del col·legi Santa Anna, estarà tancat uns minuts abans de l`inici de la Tronada, de manera que per anar d`una banda a l`altra de la rambla s`haurà de fer o pel carrer de Sant Joan o pel carrer de Vidal.

Pel que fa al Castell de Focs d` aquesta nit ha canviat d’ ubicació i es tirarà en l’espai lliure que hi ha entre la muntanya de Sant Pau i el Vial de les Clotes. El castell de focs es podrà veure des de la façana que dóna a Sant Pau, tant de l’Espirall com des de les Clotes.

D`altra banda, es demana especialment als assistents a l`Entrada de Sant Fèlix que, un cop finalitzat l`acte i per raons de seguretat, tothom es mogui amb ordre i tranquil·litat a fi d`evitar allaus, sobretot a l`hora d`accedir a la basílica de Santa Maria, fet que s`ha convertit en altament perillós en els darrers anys. Cal evitar de passar per la part encerclada per tanques reservada als elements de foc, ja que sempre pot haver-hi algun coet que no hagi arribat a esclatar.

Com cada any, també es demana expressament a tots els vilafranquins i visitants que segueixin les indicacions de la Policia Local i dels diversos responsables en tots els actes, especialment en aquells on hi ha coets, a fi de garantir dins el possible la integritat física de tothom i celebrar la Festa Major amb alegria. Així mateix, es recomana a tots els comerciants dels carrers per on transcorreran cercaviles, processons, ball de foc i la Festa Major dels Petits que protegeixin convenientment els aparadors i vitrines. Alhora es recorda que el telèfon per emergències mèdiques del servei d’ambulància és el 061.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: