Dijous, 20 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un 10% dels ciutadans de la comarca de l’Alt Penedès són immigrants estrangers

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès i la Diputació de Barcelona van presentar les dades de l’informe sobre la immigració i la ciutadania que ha elaborat l’area d’igualtat i ciutadania de la Diputació.

La presentació es va fer a la biblioteca dels Monjos perquè aquest és el primer municipi de la comarca que compta amb una pla de recepció i acollida a nouvinguts.

Pel que fa a l’estudi de la comarca l’informe constata, segons el padró d’habitants del primer trimestre d’aquest any que gairebé el 10% de la població a la comarca és estrangera. Del conjunt dels estrangers la població procedent del Magrib suposa un 50%, la població procedent de l’Amèrica Llatina representa el 28% dels estrangers i els de l’Europa de l’est al voltant del 8%. L’estudi en qüestió aborda un seguit d’actuacions adreçades a la integració social, analitza els serveis existents i fa propostes d’actuacions, com per exemple la necessitat de elaborar un pla de recepció i acollida comarcal. En els darrers anys, la població estrangera ha experimentat un creixement molt significatiu, cosa que suposa que aquest nou fenomen migratori s’acompanyi de polítiques que treballin per la integració i l’acollida dels nouvinguts. I això, precisament, és el que fa la Diputació de Barcelona, a través del Servei de Polítiques de Diversitat i Ciutadania: apostar per les polítiques de recepció i acollida de la població immigrada. Per aconseguir-ne una bona integració són elements claus el coneixement de l’idioma, dels serveis i recursos de l’entorn així com la potenciació d’habilitats bàsiques a l’hora de buscar feina o habitatge o la participació en el teixit associatiu. En relació als Monjos , el 14% dels seus 6.000 habitants, uns 850, són ciutadans estrangers.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: