Dimarts, 28 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha presentat oficialment la guia de formació en prevenció dels riscos fitosanitaris en el sector a

L’acte de presentació tenia lloc a la sala Pau Boada de la Mútua a Vilafranca, al carrer Vidal.

En aquest acte es presentava de forma oficial la guia que sorgeix del Projecte Europeu sobre prevenció dels riscos fitosanitaris en el sector agrícola que s’ha dut a terme entre diversos agents. Concretament, les Universitats de Bordeaux i do Minho, la confederació d’empresaris del Baix Llobregat i la mateixa Fundació Mútua Universal.

La creació de la guia ha comptat amb la col·laboració dels professionals d’UVIPE, Codorniu i Bodegues Miguel Torres. El treball té com a base l’afirmació que avui dia, els productes fitosanitaris tenen una gran importància en el món agrícola i que és impossible plantejar-se una agricultura sense haver de recórrer a la utilització de plaguicides i fertilitzants. Però el perill que suposa el mal ús d’aquests productes és molt gran i, per aquest motiu, es va iniciar el projecte des de diverses vessants.

La guia que s’ha presentat té un caràcter molt gràfic i entenedor amb la finalitat d’arribar a totes les persones que treballen amb aquest tipus de productes.Segons l’Organització Mundial de la Salut s’estima que moren anualment 80.000 persones com a conseqüència de l’enverinament amb plaguicides. L’ús d’aquests productes es fa moltes vegades i en tots els àmbits d’una forma inadequada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: