Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les cooperatives del vi, que representen més de 5.000 productors, han formulat solucions pel sector

El primer eix de la proposta va dirigit al sector productor i la indústria que haurien d`aconseguir trobar un preu mínim tant al raïm com pel vi embotellat de DO.

El segon, inclouria els Consells Reguladors, els quals haurien de buscar una fórmula per qualificar tan sols aquell vi que arribi a aquest preu mínim. Això es podria instrumentalitzar, segons la FCAC, a través dels contractes tipus de compra-venta que recentment ha homologat el MAPA. Finalment, i com a tercer eix ,el Departament d’ Agricultura hauria de vehicular els ajuts a través de les empreses que treballessin amb aquests contractes homologats amb la finalitat d`estabilitzar el sector.

Aquesta proposta de 3 eixos es va formular en una jornada organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, dimecres passat, a les instal·lacions de CEVIPE a Sant Sadurní.

En la jornada hi van participar el subdirector d`Agricultura, Ramon Lletjós, el director de l’ INCAVI, Joan Aguado, i el president de la FCAC, Xavier Tubert.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: