Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les besnétes de Pere Alagret han fet donació a Vilafranca del fons bibliogràfic que conservaven del

Maria, Paquita i Dolors Cutal Martí van ser ahir a l’ ajuntament de Vilafranca per formalitzar la cessió de documents del seu besavi, Pere Alagret.

Totes tres, juntament amb el seu germà, van prendre aquesta decisió al morir el seu pare i trobar a casa seva, aquest important llegat.

Pere Alagret, mort el 1918, va destacar per la seva tasca com a impressor, poeta i historiador local. També havia estat regidor a l’ ajuntament de Vilafranca i fundador de la revista El Labriego.

El fons documental consta d’ uns 25 llibres: destaquen títols d’ autors locals, impresos a la seva impremta, com "El Penedès en el segle XVIII" de Francesc de Paula Bové, "Història de la Festa Major" del 1896 o la publicació dels Privilegis de Vilafranca. La meitat del fons són títols relacionats amb l’ agricultura i la vitivinicultura com un "Tratado de abonos" del 1898.

L’ acte de cessió dels documents va ser presidit per l’ alcalde i el regidor d’ Urbanisme. Esteve va anunciar que aquest important llegat serà catalogat i es podrà consultar i estudiar al Centre de Documentació del Museu de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: