Diumenge, 21 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Adif està construint una nova andana provisional a l’estació de Vilafranca per tal que les obres d

Les obres de soterrament de les vies a Vilafranca continuen avançant al ritme previst.

Adif és l’empresa pública que gestiona les obres de l’AVE i sempre ha treballat amb l’objectiu de no aturar els pas dels trens de rodalies. Per fer efectiu aquest compromís en aquests moments s’està treballant per construir una andana provisional de rodalies a l’altra banda del mur que separa les dues línies. De fet aquest mes de juliol està previst que les vies de rodalies actuals quedin inactives. Es col·locaran vies d’ample ibèric al cantó de les obres del TGV, i d’aquí a un mes i mig els trens de rodalies circularà per la banda de nova construcció, la que correspon al TGV. Per aquest motiu fa falta una andana que tindrà també les seves escales d’accés i fins i tot un ascensor per evitar les barreres arquitectòniques. Fet el canvi es procedirà a arrancar les vies actuals de rodalies per treballar en el rebaix de la cota. Desprès caldrà tornar a col·locar les vies de rodalies en el cantó actual i finalment es posaran les vies de l’ave. Una operació complexa que evitarà d’aquesta manera que quedin aturats els trajectes de rodalies amb motiu d’aquestes obres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: