Dimecres, 29 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ADEG es mostra preocupada per l’increment de l’absentisme laboral

En els darrers 5 anys, els índexs d’absentisme estan sacsejant el marc de les relacions laborals amb increments que arriben fins al 9% de les plantilles, segons l’ associació d’ empresaris del Penedès-Garraf.

El 80% de l’absentisme es deriva de situacions d’incapacitat temporal i, d’aquestes, el 35% provenen de quadres o malalties psicològiques.

El major reconeixement de situacions com l’estrès, la depressió i el burnout i de processos derivats del mobbing, entre d’altres, està suposant un increment espectacular de l’absentisme per causes d’incapacitat temporal. L’ADEG denuncia que la situació està generant cada vegada majors costos per a les empreses, per al sistema sanitari i per als mateixos treballadors; provocant un afebliment de la competitivitat en termes d’economia d’empresa i de política econòmica.

Per això, una delegació de l’ADEG, encapçalada pel seu president, Joan Anton Matas, i en la què han participat diversos responsables de departaments de RRHH, s’ha reunit recentment amb representants de l’Institut Català de la Salut per expressar l’estat d’opinió i de preocupació de les empreses davant el fenomen creixent de l’absentisme laboral.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: