Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Taula de Blancs acaba sense fixar un preu mínim pel raïm i el vi, acord que Unió de Pagesos exige

El sindicat agrari denuncia l’actitud de la indústria a la Taula de Blancs, celebrada ahir a Sant Sadurní, perquè es van negar a que l’Administració arbitri les negociacions.

El sindicat demana a l’Institut del Cava, a l’Institut Sant Isidre i a UVIPE que expliquin públicament perquè no volen la presència de l’Administració a la taula.

Recordem que la Unió de Pagesos, JARC i la Federació de Cooperatives demanen la participació de l’Administració per tal d’aconseguir un acord de preu mínim del raïm i del vi, després de mesos de fracàs de les negociacions. La indústria només proposa un preu per kg/grau de raïm de 4,5 pessetes, proposta inacceptable pel sector prouctor si no va acompanyada d’un preu de vi equiparable.

El responsable del sector de la vinya i el vi d’ Unió de Pagesos, Joan Santó, ha denunciat a la nostra emissora que no hi ha acord per culpa de Freixenet.

La propera reunió ha quedat fixada per a finals d’ agost i el sindicat adverteix que una nova proposta més enllà del 19 de juliol, quan comença la verema, no té cap sentit i només respon a una estratègia d’imatge.

Santó també manifesta la seva decepció per la resposta a la carta que el Coordinador Nacional va adreçar al President de la Generalitat i al Conseller primer, per demanar-li la presència de l’Administració en els

òrgans de negociació entre productors i indústria. Unió de Pagesos no ha rebut cap resposta i només ha conegut la reacció del Govern a través d’un comunicat de premsa i dels mitjans de comunicació.

Davant d’ aquesta situació, Unió de Pagesos manté el calendari de mobilitzacions que van reprendre dissabte passat a Valls.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: