Dimecres, 17 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La sala d’actes de l’Escorxador acull aquests dies una exposició que servirà per donar idees per aqu

Es tracta d’una mostra de fotografies i informació titulada "Termalisme a prop de Barcelona: una experiència relaxant".

L’exposició arriba de la Diputació de Barcelona i explica que és el termalisme i a quins llocs es pot gaudir d’aquesta experiència. El termalisme combina en el balneari l’acció terapèutica de les aigües naturals amb l’oferta d’un espai per a l’oci i el benestar. Les aigües termals són aigües naturals que brollen de la terra amb propietats minerals i una temperatura determinada. Aplicades mitjançant diferents tècniques són beneficioses per a una o altra part del cos.

La mostra també fa un petit repàs històric, des dels grecs i els romans, que ja apreciaven les finalitats recreatives i medicinals dels banys termals. Durant l’època medieval aquesta pràctica va caure en decadència i no va ressorgir fins a mig segle XIX, vinculada a una elit social i cultural.

A més d’aquesta informació es pot trobar l’oferta actual de balnearis que hi ha a les comarques de Barcelona. Concretament en parla de sis que s’inclouen dins del programa de termalisme de l’oficina de Turisme de la Diputació de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: