Diumenge, 21 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Plataforma per una Vegueria Pròpia està satisfeta per la resposta de la majoria d’ajuntaments de

Aquest dissabte passat els membres de la plataforma van celebrar una jornada de reflexió interna i dimarts van fer una roda de premsa per explicar els resultats d’aquesta jornada.

En concret es va analitzar l’evolució de la campanya a favor d’una vegueria pròpia per les comarques de l’Alt-Baix Penedès, Garraf i l’Anoia. D’una banda es va analitzar el passat tot i recordant que una normativa de la generalitat de l’any 1995 ja inclou l’Alt Penedès a la regió 1. Ara però s’està en un procés de revisió del debat territorial i és des d’aquesta perspectiva que la plataforma vol que el govern actual escolti als ciutadans. Davant els resultats de la campanya també s’ha decidit per part de la plataforma de canviar el sentit dels actes reivindicatius. D’altra banda es va fer també un anàlisis de la situació política del moment que afecta directament al debat territorial. La modificació de la llei electoral és un altre dels termes que afecten al territori i a la política i que es troba en el centre del debat en aquests moments. Des de la plataforma també s’està elaborant un estudi detallat de la viabilitat econòmica de la vegueria . En aquests moments ja són 20 els ajuntaments que han aprovat la moció. Els dos darrers són els de Gelida , amb els vots en contra del PSC i d’Olèrdola, amb l’abstenció del regidor del PSC. Amb el 59% de les mocions celebrades a l’Alt Penedès, s’hi ha pronunciat els municipis que representen el 75% de la població, la mateixa xifra de població que representa en el cas del Garraf. Queden ara per celebrar-se la majoria dels plens amb debat de la moció als municipis del Baix Penedès i de l’Anoia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: