Dimecres, 22 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Mostra de vins i caves, el concert de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries i la baixada d

Una projecció de cinema i un concert van obrir ahir els actes que han continuat a les 12 d’ aquest migdia, amb la tronada d’ inici de la festa.

Aquesta tarda, a les 4 i a les 6, es disputen campionats de truc i de super bingo al Casal d’ Avis. A la Casa de Cultura, a les 6, s’ inaugura una exposició de manualitats i al cap de mitja hora, a l’ exterior, les atraccions.

Aquesta nit, a partir de ¾ de 10, tindrà lloc un dels actes més emblemàtics de la festa: la baixada el ruc del campanar i l’ exhibició pirotècnica.

A les 11 de la nit, des del balcó de l’ ajuntament, Francisco Osuna, llegirà el pregó i tot seguit, llegida dels versots.

La festa continuarà amb l’ actuació de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, a partir de dos quarts d’ 1 de la matinada, a l’ Envelat i a les 2, a la zona esportiva, començarà el concert jove amb la Banda del drac i quan acabi, seguirà la festa amb el DJ Roger Rius.

Demà al matí, davant del Celler Cooperatiu, se celebrarà la IV Trobada d’ intercanvi de plaques de cava i a les 11 obrirà portes la III Mostra de Vins amb DO Penedès i Cava. Aquest any, la denominació convidada és la DO Empordà.

La novetat és la primera baixada de cotxes sense motor que es fa demà a les 4 de la tarda, des del carrer de Dalt. Les inscripcions s’ obriran mitja hora abans de començar.

A les 6 de la tarda, davant de l’ ajuntament, exhibició castellera a càrrec dels Castellers i els Xicots de Vilafranca. També destaca el castell de focs que es tirarà a les 11 de la nit, el ball , l’ empalmada i a partir de les 6, les matines amb la xaranga Mc Kensy’s Clan Band.

Diumenge, a dos quarts d’ 1 del migdia, tindrà lloc la baixada del ruc petit, exhibició folklòrica i cercavila fins a l’ ajuntament. A dos quarts de 2, el ruc llegirà el seu sermó i a les 5 de la tarda, al vial de la zona esportiva, començarà la cursa de rucs. Els animals venen directament des de Fraga i per participar-hi només cal tenir força per no caure del ruc i aportar 2 euros.

L’ orquestra Montgrins amenitzarà el ball de tarda i el de nit i a partir de dos quarts d’ una de la matinada, al local dels Diables, hi haurà festa jove oberta a tothom.

Els actes finalitzaran dilluns.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: