Diumenge, 21 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La majoria d’habitants de 23 municipis petits de la comarca, a causa d’un dèficit d’equipaments, com

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha donat a conèixer un estudi econòmic sobre el comerç als municipis petits de la nostra comarca.

A través d’una enquesta a una mostra de 400 persones dels pobles dels voltants, es constata com Vilafranca és el destinatari principal de les compres quotidianes (alimentació, sobretot) i les no quotidianes (o sigui, roba o calçat). En el sondeig es preguntava a les famílies penedesenques on fan les seves compres en tres àmbits de consum: el quotidià alimentari, el quotidià no alimentari i el no quotidià. Els destins fonamentals de compra d’aquests habitants es fa, principalment, com ja hem esmentat, a Vilafranca, però també a Barcelona, en un 16%, aproximadament. En aquest estudi no només hi apareixen dades referents estrictament a compres dels habitants de 23 municipis petits de la nostra comarca, ja que també hi ha dades de població i de mobilitat.

Les recomanacions que s’hi fan van des de facilitar la millora de la compra quotidiana, a la necessitat de modernització de l’equipament comercial o a explorar vies de cooperació comercial, entre d’altres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: