Dimecres, 19 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La família Santacana ha cedit a l’Arxiu Municipal de Sant Sadurní la col·lecció de diaris La Vanguar

Els diaris trobats a les golfes de la casa daten des del 1930 fins al 1981.

En aquest moment l’Arxiu està fent un inventari de tot el material. La col·lecció no és acuradament completa, ja que en alguns anys, sobretot, els primers, el senyor Santacana guardava solament l’article que l’interessava. Amb tot, els responsables de l’arxiu consideren que és un bon llegat a conservar.

Un cop inventariat el material, l’Arxiu Municipal el posarà a disposició dels qui vulguin consultar-lo. També ho farà saber a les escoles de la vila, perquè els escolars quan facin treballs de crèdit puguin treballar-hi, cosa que fins ara no podien fer, ja que només tenen l’opció d’anar a la mateixa redacció del diari o a una hemeroteca, ambdues situades a Barcelona.

Jaume Santacana podem dir que va regentar una botiga de queviures al carrer del Dr. Escayola – Cavallers.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: