Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ ajuntament ha editat la Guia de la nova ciutadania i un resum de les ordenances municipals per aq

Aquestes dues eines formen part del programa d’ acollida i recepció del Pla per la Convivència i es donaran a tots els nouvinguts que passin per l’ ajuntament a empadronar-se.

En la confecció de les dues publicacions hi ha participat activament, el Consell de la Convivència.

La Guia de la nova ciutadania ha estat editada en català i sis idiomes més: xinès, anglès, francès, rus, àrab i castellà.

La regidora del Pla per la Convivència, Anna Girona, ha explicat que la Guia recull tots els serveis bàsics que necessiten aquells que acaben d’ arribar a la Vila.

Juntament amb la Guia es repartirà un resum de les ordenances municipals sobre la convivència ciutadana i la protecció del nostre entorn. En aquest cas la publicació, que ha estat editada en català, àrab i castellà, té un disseny luxós, amb tinta d’ or, per evitar que es llenci al cap d’ uns dies. En català se n’ han fet 14 mil exemplars i 1.500 més en àrab i en castellà.

El resum de les ordenances també es repartirà per locutoris i establiments regentats pel col·lectiu magrebí.

Emmarcat en aquest context, la propera tardor s’ impartiran unes sessions informatives d’ acollida per als nous empadronats amb l’ objectiu d’ orientar-los i solucionar dubtes.

Actualment, Vilafranca té una taxa d’ immigració del 14%, destacant el col·lectiu magrebí i llatinoamericà.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: