Diumenge, 26 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El sindicat Unió de Pagesos es manifestarà avui davant la conselleria d’agricultura per reclamar a l

Unió de Pagesos va anunciar la setmana passada aquesta manifestació i per tal d’explicar els motius, divendres va celebrar una assemblea a la seu del Centre àgora de Vilafranca, amb la presència ,

El sector pateix , d’una banda , els greus efectes d’una sequera que ha provocat una disminució de la producció tan de cereals, fruita dolça com també a la vinya. D’altra banda al Penedès els problemes s’afegeixen als preus del raïm que continuen a la baixa dels de l’any 2000. El coordinador nacional de la Unió de Pagesos apunta que l’administració està fent tard en aquesta situació. Per aquest motiu s’ha convocat demà als pagesos a manifestar-se davant la seu del departament d’agricultura, a Barcelona. Joan Cavall denuncia el poc interès de la Generalitat per tal de donar suport als pagesos. En relació al problema de la manca d’acords en el preu del raïm blanc, Josep Esteve recorda que la darrera reunió, el passat 12 dejuliol, no va arribar a acords perquè les empreses grans del sector no volen consensuar també un preu mínim pel vi. D’altra banda també ha avançat que de moment no hi ha data per reunir la taula del raim negre, que fins ara era la única que havia funcionat i apunta l’empresari Miquel Torres, com a president de la patronal UVIPE, com a principal responsable d’aquesta situació. Esteve també ha remarcat l’interès que tenen una setantena de petits i mitjans cavistes, per constituir una patronal que els representi millor, abandonat l’Institut del Cava, governat per Codorniu i Freixenet.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: