Dimecres, 29 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El president Maragall es compromet amb els alcaldes a augmentar el repartiment de la despesa pública

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, es va reunir ahir amb els 42 alcaldes dels municipis capitals de comarca, amb els quals va intercanviar impressions sobre els treballs de la reforma estatutària.

En el decurs de la sessió de treball, el president català es va mostrar convençut que s’ha obert una nova relació del Govern de la Generalitat amb les administracions del món local. Segons el president es fa una "aposta més municipalista amb la proximitat com a principi bàsic. L’alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve, apunta que els municipis li van demanar al president que l’estatut contempli la importancia dels ajuntaments.

En la seva intervenció, Pasqual Maragall va fer una aposta per una autonomia local com a valor fonamental i per concretar-ho ha reconegut que caldrà un finançament suficient, que s’haurà d’enfocar també des de la proximitat. En aquesta mateixa línia, ha mostrat el compromís del Govern per passar d’un 20 a un 30% del repartiment de la despesa pública pel que fa als ajuntaments.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: