Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El nou centre sociosanitari de Vilafranca, que entrarà en funcionament a la tardor, portarà el nom d

L’Ajuntament de Vilafranca, mitjançant acord de la Junta de Govern Local d’aquest dilluns, ha acordat proposar al Consorci Sociosanitari de Vilafranca que el nou centre sociosanitari que s’està acabant de construir al barri

Ricard Fortuny (1880-1955), metge de professió, va ser amic personal dels nacionalistes Enric Prat de la Riba i de Francesc Cambó i mantenia relació epistolar amb Pau Casals i el filòsof Francesc Pujols, entre d’altres.

Va ser secretari del Niu d`Art, situat al carrer de la Font, un club cultural a l`anglesa, on hi havia una sala per a conferències, teatre, concerts… que va ser clausurat per la dictadura de Primo de Rivera el 1923. Ricard Fortuny també va ser un dels impulsors l`any 1926 la I Exposició d`Art del Penedès, manifestació cultural que va donar lloc, anys més tard, a la fundació del Museu de Vilafranca.

Recentment els fills de Ricard Fortuny, M. Dolors i Josep Anton han fet donació al Museu de la casa modernista de la rambla de Nostra Senyora, 11-13, i del fons documental que atresora, amb el compromís de mantenir la unitat d’aquest important llegat.

La nou centre sociosanitari de Vilafranca, situat al barri del Molí d’en Rovira entrarà en funcionament la propera tardor amb un total de 250 places. El nou equipament dedicat a la gent gran de Vilafranca està impulsat pel Consorci Sociosanitari de Vilafranca format pel Consorci Hospitalari de Catalunya i l’Ajuntament de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: