Dijous, 22 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Festival de Músiques de Vilafranca, Calima, ha finalitzat amb un balanç positiu per part dels seu

Des del Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca es valora aquesta segona edició del Calima de forma positiva excepte en el cas d’algun concert puntual.

Creuen que la resposta del públic ha cobert les expectatives. També apunten que la qualitat musical així com una oferta del tot variada pel que fa estils i interpretacions han estat els punts forts del festival. Cal tenir en compte, però, que es tracta de la segona edició de Calima i que, enguany, s’han fet molts canvis. S’ha treballat amb nous espais com La Fassina, s’ha apostat fort pels espectacles itinerants i la música vocal i clàssica han tingut un pes important en tot el programa. Aquesta manera de treballar, basada en l’experimentació, ha marcat el desenvolupament de Calima durant les dues edicions. Tot i que encara no hi ha dades oficials, sí que es pot dir que el nombre de públic ha augmentat respecte l’any passat. Per exemple, pel que fa a la música clàssica, s’ha passat d’una mitjana de vint espectadors a prop de la vuitantena.

Altres novetats són que s’ha buscat la participació dels barris, incloent els concerts de Baeturia i La Carrau en les festes de Sant Julià i el Molí d’en Rovira. Però, un dels canvis més importants respecte la primera edició és incloure l’espai del pati de La Fassina dins dels escenaris del Calima.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: