Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal de l’ Alt Penedès contribuirà a incrementar les oportunitats laborals de 950 don

Aquesta fita serà possible a través del projecte Equal Hinterland, finançat pel Fons Social Europeu, que han presentat la consellera d’ Ocupació i el gerent del Consell Comarcal.

El projecte està impulsat per el Consell Comarcal de l’ Anoia, amb la participació de 5 consells comarcals més, la Unió Patronal Metal·lúrgica, la Unió de Pagesos o l’ Institut Català de la Dona entre d’ altres socis.

El projecte, que començarà el setembre vinent i finalitzarà el 2007, pretén reduir els tres handicaps que tenen les dones i els immigrants d’ aquestes comarques per trobar feina. Aquests handicaps són la manca de formació, la conciliació de la vida laboral i familiar i la mobilitat.

El projecte oferirà cursos gratuïts sobre recerca activa de feina, de coneixement de la llengua, de millora personal i increment de l’ autoestima i a través de la Federació d’ Autoscoles de Catalunya les participants tindran la teòrica del carnet de conduir gratuïta.

Parlant de mobilitat, una de les novetats del projecte és la contractació d’ un "gestor de mobilitat" per a les comarques de l’ Alt, Baix Penedès i Garraf.

En aquest sentit, el gerent del Consell Comarcal, Jordi Cuyàs, ha avançat que tenen tramitada una subvenció per crear una línia d’ autobús que uneixi els polígons del sud de Vilafranca amb el de Moja, Sant Pere Molanta i les estacions de tren i autobusos.

El Consell Comarcal participa en el Hinterland amb l’ objectiu d’ atendre unes 950 persones i un finançament de 177.715 euros, part dels quals es destinaran a la contractació d’ un agent d’ intermediació laboral que atendrà els participants.

D’ altra banda, un dels socis transnacionals del projecte és la Universitat de Florència, a través de la qual el Consell Comarcal espera establir contacte amb entitats de la Toscana per conèixer la seva trajectòria en matèria de protecció paisatgística.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: