Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Durant una setmana, al pavelló firal de Vilafranca, es podran veure i practicar jocs d’ arreu del mó

Una exposició itinerant de la Diputació de Barcelona titulada "Jocs del món" desembarca a la Vila, del 13 al 21 de juliol.

La mostra s’ instal·larà al pavelló firal, a la Zona Esportiva, compartint espai amb el Casal d’ Estiu i els dos campus esportius que hi tenen lloc. Tots aquests infants i joves, així com grups de casals estiuencs de la comarca hi passaran, però l’ exposició també estarà oberta al públic en general de 7 a 10 de la nit.

La presentació de la mostra ha anat a càrrec de l’ alcalde, el regidor d’ Esports i tècnics municipals que han posat l’ èmfasi en l’ accent multicultural.

L’ exposició consta de 8 mòduls on es poden admirar alguns jocs, agrupats en funció de la seva principal acció. Així, podreu conèixer diferents jocs de saltar, de córrer, de xutar . . .

"Jocs del món" també convida a jugar amb 6 jocs com la xarranca o les bales, ben coneguts aquí, o d’ altres provinents de Canadà o el Iemen.

Un equip de monitors dinamitzaran aquests jocs i també oferiran un taller de pintar baldufes.

L’ exposició vol mostrar a tothom que el joc és una activitat social i cultural de caire universal.

La tècnica del Pla d’ Infància, Montse Albet, ha explicat que dels 350 infants del Casal d’ Estiu, un 2’5% provenen d’ altres cultures i ha destacat la utilitat de l’ exposició per treballar la interculturalitat.

Jocs del món estarà a Vilafranca a partir del dimecres de la setmana vinent i el públic en general podrà visitar-la gratuïtament, de 7 a 10 de la nit. La mostra està indicada a partir dels 6 anys, sense límit d’ edat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: